flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар для суддів-спікерів

03 липня 2017, 16:43

30 червня 2017 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України провело семінар для спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прес-секретарів) місцевих загальних, окружних, господарських та апеляційних судів на тему: “Забезпечення об’єктивного та неупередженого висвітлення діяльності судів. Зв’язки із громадськістю в судах”.

У семінарі взяла участь і суддя-спікер Волочиського районного суду Бабій Олена Миколаївна.

 

З метою та регламентом роботи  семінару ознайомила  в. о. директора Чернівецького регіонального відділення  Ганна Барабащук.

Під час семінару доцент кафедри журналістики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, заслужений журналіст України Тетяна Смолдирева поділиться з учасниками теоретичними знаннями щодо координації проведення інтерв’ю із суддями та працівниками апарату суду, правилами складання текстів публічних промов та розповість про основи  ораторської майстерності.

Доктор наук  із соціальних комунікацій, завідувач кафедри  журналістики Чернівецького  національного університету ім. Юрія Федьковича, член  національної спілки журналістів України Любов Василик  розповість про підготовку відповідей для спростування публікацій, у яких відображено недостовірну інформацію, та про реагування на запити і критичні публікації, повідомлення.

Головний спеціаліст (із забезпечення зв’язків із засобами масової інформації) Апеляційного суду Івано–Франківської області Людмила Безусова-Попович зверне увагу на основні напрямки діяльності прес-секретаря суду.

Актуальним для учасників семінару буде розгляд обов’язків  прес-секретаря з питань забезпечення відкритості суду. Це питання розкриє суддя Першотравневого районного суду м. Чернівців Аліна Федіна.

У ході семінару буде обговорено питання щодо характеристики основних інформаційних та аналітичних жанрів журналістики.

Цікавим та корисним для  учасників буде  питання щодо розвитку  вмінь та навичок, необхідних для забезпечення комунікаційних зв’язків суду та громадськості.

Із повними текстом програми  семінару  можна ознайомитись на сайті Національної школи суддів України.