flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Конференція «Вирішення спорів в режимі онлайн - покращення доступу до правосуддя в Україні»

20 вересня 2017, 09:33

19 вересня 2017 року в Києві розпочала роботу дводенна конференція на тему «Вирішення спорів в режимі онлайн - покращення доступу до правосуддя в Україні», організована Програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Мета заходу – ознайомити суддів, адвокатів, медіаторів, представників органів державної влади, суддівського самоврядування, громадянського суспільства з можливостями онлайн врегулювання спорів як засобу, що сприяє їх швидкому вирішенню, зменшенню завантаженості суддів та підвищенню задоволеності сторін спору результатами його вирішення.

У ході конференції учасники ознайомляться з історією розвитку онлайн врегулювання спорів, його перевагами, обмеженнями та кращими практиками застосування. Буде висвітлено питання практичного застосування онлайн врегулювання спорів на прикладах онлайн засобу вирішення спорів Rechtwijzer, впровадженого Радою правової допомоги Нідерландів у рамках державного-приватного партнерства, третейського суду з вирішення цивільних спорів Ванкувера (Британська Колумбія, Канада) тощо.

Також присутнім продемонструють роботу системи онлайн врегулювання спорів, під час якої буде можливість побачити справу з позиції кожної зі сторін, дізнатися,  як система здійснює аналіз фактичних обставин справи, задає питання та які рішення вона запропонує обом сторонам.

Виступаючи зі вступним словом, керівник програми USAID «Нове правосуддя» Девід Вон та директор Офісу з питань демократії та врядування USAID Томас Уайт наголосили на актуальності тематики заходу та висловили сподівання, що результатом роботи конференції стане напрацювання рекомендацій щодо розвитку онлайн врегулювання спорів в Україні.

Онлайн-трансляція конференції за посиланнями: https://www.youtube.com/watch?v=-dVMJ14veoA (перший день конференції), https://www.youtube.com/watch?v=sJAQTocO7eg (другий день конференції).

За повідомленням прес-служби ВССУ