flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду прийняв участь в обговоренні проекту підтримки судової реформи

14 березня 2017, 15:32

В рамках візиту в  Хмельницькому університеті управління та права 13.03.2017  пройшла зустріч   Дональда Чіассона, директора з правових та навчальних програм Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади та Ігоря Осики, менеджера проекту підтримки судової реформи, з головами Апеляційного суду та судів загальної юрисдикції Хмельниччини.

 


 

   Вітаючи присутніх Дональд Чіассон, повідомив про те, що з великою цікавістю  сприйняв пропозицію голови Апеляційного суду Хмельницької області Анатолія Марцинкевича підєднати до проекту суди Хмельниччини. Загалом такий проект в Україні діє із середини 2000 року. Для Хмельниччини його впровадження означатиме сприяння зміцненню суддівської незалежності та неупередженості,підвищення авторитету судової влади серед населення.

 

   Водночас Дональд Чіассон зазначив, що така співпраця Канади та України нагадує двосторонній рух, адже, як показав попередній досвід, канадським суддям не тільки є чого навчити українськиї колег, але є чому й самим підучитися. Адже те, якого рівня проблеми долає українське правосуддя, викликає, за словами пана Дональда, в канадських експертів щире захоплення.

 

    У вівторок, 14 березня, канадці працюватимуть у Хмельницькому міськрайонному суді. Оглянуть приміщення суду, спостерігатимуть за судовим процесом, надалі спілкуватимуться із колективом. Наразі програма розрахована на чотири роки плідної співпраці обох сторін.

 

 

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області