flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар для помічників суддів

04 квітня 2017, 15:32

Регіональне відділення Національної школи суддів України на базі Хмельницького Університету Управління та Права провело семінар для помічників суддів Апеляційного суду Хмельницької області та місцевих загальних судів на тему «Написання судових рішень у цивільному судочинстві».

 

  

 

Мета семінару – розвиток навичок правильного  повного та лаконічного викладу доводів сторін та інших учасників цивільного провадження, аналізу і оцінки доказів та чіткого формулювання висновків у судових рішеннях.

  

 

Разом із викладачами – досвідченою суддею Апеляційного суду  Чернівецької області Валентиною Чупіковою та суддею Городоцького районного суду Хмельницької області Сергієм Шинкоренком помічники суддів розглянули загальні підходи до написання судових рішень, ознайомилися з особливостями усунення недоліків судового рішення судами, що їх ухвалили. Також аналізували тексти судових рішень під кутом зору критеріїв якості, прав осудності, вмотивованості, чіткості, дотримання вимог граматики та правопису.

 

 По закінчення семінару його слухачі отримали відповідні сертифікати Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України.

 

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області