flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Позитивний приклад Судового інфо-медіа центру Хмельницької області

15 червня 2017, 15:58

Рішенням Ради суддів України від 08 червня 2017 року №37 рекомендовано судам у всіх областях України вжити заходи задля організації обласних судових інфо-медіа центрів на прикладі Судового інфо-медіа центру Хмельницької області.

Як зазначено в рішенні РСУ, сучасні виклики, а це судова реформа, орієнтованість суспільства на демократичний розвиток країни, загрози політичних маніпуляцій, вимагають швидкого та якісного реагування. Якщо інформаційна ніша не буде професійно заповнена, то цей вакуум спілкування судів, ЗМІ та громадськості буде використаний як могутнє руйнівне знаряддя дезінформації. Українське суспільство сьогодні має своєчасно отримувати якісну, неупереджену, об’єктивну, точну інформацію про те, що відбувається, як в залі судових засідань, так і в цілому в судовій владі.

Враховуючи нагальну необхідність виконання рішення XIV позачергового з’їзду суддів України від 15 березня 2017 року, задля забезпечення інформаційної відкритості діяльності судів, з огляду на успішний досвід Апеляційного суду Хмельницької області, Рада суддів України вказала на потребу в організації єдиних судових інфо-медіа центрів в областях України.

Такі центри покликані здійснювати регулярний збір та узагальнення судової інформації, напрацювання методики коректної подачі усіма можливими медійними засобами (друкованими та електронними ЗМІ, телебачення, мультимедіа та ін.), беруть на себе функції виготовлення власного інформаційного продукту: газетних публікацій, повідомлень для електронних ЗМІ, сюжетів для новин місцевих телеканалів, циклу телепрограм, соціальної реклами, промо-роликів, документальних фільмів, а також розробки іміджево-рекламної поліграфії, а крім того, організовувати та здійснювати постійну інформаційну координацію з правоохоронними органами регіону.