flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Не винен, і крапка

12 лютого 2021, 10:25

Волочиський районний суд Хмельницької області постановив виправдовувальний вирок у справі про збут психотропних речовин.

Так, особа обвинувачувалась в тому, що у невстановлений слідством час та за невстановлених слідством обставин незаконно придбала особливо небезпечну психотропну речовину – PVP ( так звана «Солі») та навесні 2020 року двічі незаконно її збувала шляхом продажу особам під вигаданими іменами, в подальшому речовина була вилучена працівниками поліції.

            Обвинувачений  в судовому засіданні свою вину у вчиненні інкримінованому йому кримінальному правопорушенні не визнав та надав свої пояснення, що йому подзвонила незнайома особа і попросила вийти. При зустрічі запитала, чи може він купити для неї «Солі». Він відповів, що купляє через інтернет. Особа запитала, де можна купити точніше. Подальші дії він не пам’ятає. Купівля психотропної речовини ним була зроблена з власного акаунта в Телеграм каналі через мережу Інтернет. Яким чином здійснилась оплата за придбаний товар, тобто хто скидав гроші через термінал чи на картку, він сказати не може, але він оплату не здійснював. Не пам’ятає, щоб йому ця незнайома особа передавала кошти для купівлі. Вони поїхали на таксі до Автовокзалу забрати товар, оскільки на телефон прийшло повідомлення про місце його розташування. Забирали товар, а потім приїхали назад в під’їзд будинку. Товар який придбали, він віддав незнайомій особі з вигаданим ім’ям у під'їзді, а той пригостив його для вживання, а також вживав сам, а тоді пішов.

       Аналогічна ситуація повторилася пізніше ще раз.

Обвинувачений вважає, що ніякого збуту він не вчиняв, а ініціаторами купівлі психотропної речовини були особи під вигаданим ім’ям. Вказав, що він вживав наркотичні засоби та психотропні речовини. Має коло спілкування з особами, які також вживають і запитують його про наркотичні чи психотропні речовини: вони можуть обмінюватися ними, вгощати один одного, також він може звернутися до любого знайомого, якщо йому не вистачає коштів на це. Вказав, що йому соромно за це і у своїх діях він щиро розкаюється.     

            Враховуючи викладене, суд визнав обвинуваченого невинуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України та виправдав його у зв’язку з недоведеністю вчинення ним кримінального правопорушення.

 

            Прес-служба суду