flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Друзі по кайфу

15 лютого 2021, 09:28

Справа про збут психотропних речовин.

Волочиський районний суд Хмельницької області розглянув справу про обвинувачення двох осіб, один з яких неповнолітній у збуті психотропних речовин. Так, слідством було встановлено, що обвинувачений у невстановлений слідством день та час за невстановлених слідством обставин, незаконно придбав особливо небезпечну психотропну речовину – PVP,  незаконно зберігав у невстановленому слідством місці з метою збуту.

 В подальшому обвинувачений, перебуваючи на ділянці місцевості неподалік багатоквартирного житлового будинку в м. Волочиськ Хмельницької області, незаконно збув шляхом продажу за 300 грн. особі під вигаданим ім’ям особливо небезпечну психотропну речовину – PVP, яка в подальшому була вилучена в останнього працівниками поліції. Такі дії, за попередньою змовою з неповнолітнім, вчиняв ще декілька разів.

Обвинувачені вину визнали в скоєному щиро розкаялись.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення  передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України та призначив йому покарання  у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна, відповідно до ст. 75 КК України його звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням і встановлено йому іспитовий строк тривалістю 3 роки.

Неповнолітнього обвинуваченого суд також визнав винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України і призначив йому покарання із застосуванням ст. 69 КК України у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. Відповідно до ст.ст. 75, 104 КК України неповнолітнього звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням і встановлено йому іспитовий строк тривалістю 2 роки.

 

Прес-служба суду