flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Постачання наркотиків через ТОВ «Нова Пошта»

11 січня 2022, 13:30

Суд ухвалив вирок у справі про  про обвинувачення громадянина Ф. за ч.1 ст. 309 КК України.

За обставинами справи  20.09.2021 обвинувачений Ф., діючи умисно, достовірно знаючи, що діяльність з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів на території України забороняється, реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на їх незаконне придбання без мети збуту, перебуваючи у відділенні № 1 ТОВ "Нова Пошта", що знаходиться за адресою: м. Волочиськ вул. Незалежності, 13,   незаконно придбав для власного вживання без мети збуту психотропну речовину, обіг якої обмежено - амфетамін, яка знаходилась у посилці, а саме: поліетиленовому упакуванні ТОВ "Нова Пошта", яку обвинувачений Ф. 16 вересня 2021 року за допомогою мережі Інтернет замовив через  багатоплатформовий клауд-месенджер «Telegram» на каналі «БЛАТНОЙ СЛУГА» у невстановленої слідством особи, матеріали  , незаконно зберігав при собі без мети збуту до моменту виявлення та вилучення працівниками поліції під час огляду місця події, проведеного 20.09.2021 на прилеглій території відділення № 1 ТОВ "Нова Пошта", що знаходиться за адресою: м. Волочиськ, вул. Незалежності, 13.

 Таким чином, обвинувачений Ф. вчинив кримінальне правопорушення (проступок), передбачений ч. 1 ст. 309 КК України, а саме: незаконне придбання та зберігання психотропних речовин без мети збуту

 28 жовтня 2021 року прокурор Волочиської окружної прокуратури  та обвинувачений Ф. у відповідності до вимог ст. ст. 469-472 КПК України уклали угоду про визнання винуватості, за умовами якої обвинувачений Ф. повністю та беззастережно визнав свою винуватість в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні.

Дослідивши всі матеріали по справі, суд затвердив угоду  між прокурором та обвинуваченим про визнання винуватості та  визнав особу винною у вчиненні кримінального правопорушення  передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України та призначив йому покарання  у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 грн.

 

Прес – служба суду