flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджений «брехун»

13 січня 2022, 11:32

Суд ухвалив вирок у справі про обвинувачення громадянина О. за ч.2 ст. 259 КК України.

За обставинами справи  обвинувачений  О., будучи 29.04.2021 року звільненим з місця позбавлення волі згідно з ухвалою Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 28.04.2021 року на підставі ч. 3 ст. 82 КК України із заміною невідбутої частини покарання 7 місяців 11 днів на 240 годин громадських робіт,  05.10.2021 року, перебуваючи на території Війтовецької ОТГ Хмельницького району Хмельницької області, діючи умисно, повторно, використовуючи належний йому мобільний телефон марки «Bravis, всередині якого знаходився стартовий пакет оператора мобільного зв’язку ПАТ «Київстар» , достовірно знаючи, що поширювана ним інформація є неправдивою, розуміючи, що таке повідомлення породить паніку та страх серед населення та порушить громадську безпеку, здійснив телефонний дзвінок до оператора лінії «102» управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування (УОАЗОР)  Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області та повідомив диспетчеру завідомо неправдиву інформацію про підготовку вибуху через замінування м. Волочиськ Хмельницького району Хмельницької області, який загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками, що призвело до безпідставного відволікання сил і засобів спеціальних служб для перевірки зазначеного повідомлення.

 Таким чином, обвинувачений О. вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 259 КК України, тобто завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками, вчинене повторно.

 10 грудня 2021 року прокурор Волочиської окружної прокуратури  та обвинувачений О. у відповідності до вимог ст. ст. 469-472 КПК України уклали угоду про визнання винуватості, за умовами якої Осадчук Г.І. повністю та беззастережно визнав свою винуватість в інкримінованому йому злочині.

Дослідивши всі матеріали по справі, суд затвердив угоду  між прокурором та обвинуваченим про визнання винуватості та  визнав особу винною у вчиненні кримінального правопорушення  передбаченого ч. 2 ст. 259 КК України та призначив йому покарання  у виді  5 (п’яти) років 2 (двох) місяців позбавлення волі.

Відповідно до ст. 71 КК України, з урахуванням вимог ст. 72 КК України, шляхом повного приєднання невідбутого покарання за вироком Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 02.07.2019 року, призначено О. за сукупністю вироків остаточне покарання у виді 5 (п’яти) років 2 (двох) місяців 30 (тридцяти) днів позбавлення волі.

 

Прес – служба суду