flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Легко доступні небезпечні психотропні речовини

18 січня 2022, 10:44

Суд ухвалив вирок у справі про обвинувачення громадянина Ш. за ч.1 ст. 309 КК України.

За обставинами справи  09 листопада 2021 року обвинувачений Ш., перебуваючи на вул. Довженка в м. Волочиськ Хмельницького району Хмельницької області, у кущах знайшов два скляних предмети у вигляді частин лампочок та поліетиленовий пакетик у яких знаходилась особливо небезпечна психотропна речовина, обіг якої заборонено - PVP, яку вирішив привласнити для власних потреб. Після чого, обвинувачений Ш., діючи умисно, реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на незаконне придбання психотропної речовини без мети збуту, незаконно придбав особливо небезпечну психотропну речовину, обіг яких заборонено - PVP, масою 0,3675155 г, поклавши її у належну йому сумку чорного кольору, у якій незаконно її зберігав при собі без мети збуту до вилучення працівниками поліції в ході проведення огляду місця події, який розпочато 09 листопада 2021 року.

 Таким чином, обвинувачений Ш. вчинив кримінальне правопорушення (проступок), передбачений ч. 1 ст. 309 КК України, а саме: незаконне придбання та зберігання психотропних речовин без мети збуту

  14 грудня 2021 року між прокурором Волочиської окружної прокуратури  та обвинуваченим Ш. за участі захисника  у відповідності до вимог ст. 472 КПК України була укладена угода про визнання винуватості, згідно якої істотними умовами для даного кримінального провадження визнано те, що Ш. беззастережно і повно визнає свою винуватість у зазначеному кримінальному правопорушенні, погоджується з правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 309 КК України, обставинами, які пом'якшують покарання є щире каяття та активне сприяння у розкритті кримінального правопорушення, обставини, які обтяжують покарання відсутні.

Дослідивши всі матеріали по справі, суд затвердив угоду  між прокурором та обвинуваченим про визнання винуватості та  визнав особу винною у вчиненні кримінального правопорушення  передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України та призначив йому покарання  у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 грн.

 

Прес – служба суду