flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Коханий підпалювач

20 січня 2022, 14:48

Суд ухвалив вирок у справі  про обвинувачення громадянина Я.  за ч.2 ст. 194 КК України.

За обставинами справи  25 липня 2021 року, обвинувачений Я., перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, прийшов до господарства  в смт. Війтівці Хмельницького району Хмельницької області, де проживає його цивільна дружина потерпіла  І., та в цей час, з мотивів особистих неприязних відносин, у нього виник умисел на пошкодження її майна, шляхом підпалу.

       Після цього, обвинувачений Я., реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на умисне пошкодження майна, увійшов через хвіртку на територію домоволодіння потерпілої І., яке належить останній на праві власності, зайшов до сараю і діючи умисно, тобто усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки та свідомо бажаючи їх настання, з мотивів особистих неприязних відносин, з метою пошкодження чужого майна, шляхом підпалу, дістав з кишені своїх штанів знаряддя злочину, а саме: запальничку синього кольору з написом “Smile”, за допомогою якої підпалив чорну кофту, що знаходилася в приміщенні сараю, після чого покинув місце події.

Внаслідок вказаних умисних дій обвинувачений Я. розпочалася пожежа, в результаті якої приміщення сараю, що знаходиться за адресою: Хмельницька область Хмельницький район смт. Війтівці   було пошкоджено, зокрема: покрівля, вікна, двері та перекриття не придатні для використання без проведення капітального ремонту, перекриття напіврозвалене, дах практично вигорів. Вікна та двері не придатні для використання, практично згоріли.

Своїми умисними діями обвинувачений Я. спричинив майнову шкоду, потерпілій потерпілій І. на загальну суму 30421 грн.

 В судовому засіданні обвинувачений Я. вину у вчиненні зазначного вище кримінального правопорушення визнав повністю і пояснив, що у вказані день та час, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, після сварки з потерпілою вирішив здійснити підпал сараю. У зв'язку з цим, він прийшов на належне потерпілій господарство, розташоване   в смт. Війтівці Хмельницького району Хмельницької області, де в приміщенні сараю за допомогою запальнички підпалив кофту, що там знаходилася, па пішов звідти. Пояснив, що на даний час він примирився з потерпілою, з якою вони разом проживають, у вчиненому кається.

Дослідивши всі матеріали по справі, суд визнав особу винною у вчиненні кримінального правопорушення  передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України та призначив йому покарання  у виді  3 років позбавлення волі.

       Відповідно до ст. 75 КК України обвинуваченого Я. звільнив від відбування призначеного покарання з випробуванням і встановити йому іспитовий строк тривалістю 3 роки.

 

       

Прес – служба суду