flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливості роботи суду

14 березня 2022, 13:45

                                                                 

                                                                           

 

ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

Хмельницької області

       м. Волочиськ

Хмельницького району

Хмельницької області

 

14 березня 2022 року                                                                                 34/07-04/2022

 

Про особливості роботи Волочиського

районного суду Хмельницької

області в умовах воєнного стану

 

Відповідно до Рекомендацій судам першої та апеляційної інстанції на випадок захоплення населеного пункту та/або суду чи безпосередньої загрози її захоплення, затверджених розпорядженням Голови Верховного Суду від 13.03.2022 № 6/0/9-22,

 

Н А К А З У Ю :

 

  1. Усі архівні справи зберігати виключно в архівних приміщеннях суду. Ключі від архівів мають зберігатися у керівника апарату суду.
  2. Розглянуті справи, які знаходяться на контролі, зберігати в окремому приміщенні канцелярії. Заборонено залишати судові справи на столах працівників суду в позаробочий час.
  3. Судові справи та матеріали, які перебувають в провадженні суддів, зберігати в позаробочий час виключно в сейфах, за відсутності місця – в архівних приміщеннях суду.
  4. В разі загрози тимчасової окупації та необхідності евакуації, за умови відповідної можливості за відсутності ризику для життя чи здоров’я, необхідно здійснити вивезення судових справ, насамперед тих, що перебувають у провадженні суддів, або хоча б здійснити вивезення найбільш важливих (резонансних) справ: матеріалів кримінальних проваджень, у яких особа тримається під вартою; проваджень щодо неповнолітніх; проваджень щодо особливо тяжких злочинів; інших справ, розгляд яких може мати істотне значення для прав учасників процесу. Категорію таких справ обирає суддя особисто. Якщо такої можливості немає – забезпечити зберігання таких справ в архіві суду.
  5. Головному спеціалісту (з інформаційних технологій) Боднарю І.В. щоденно здійснювати збереження даних АСДС. При загрозі тимчасової окупації актуальні дані, що містяться на сервері, необхідно скопіювати на переносні носії та обов’язково вивезти їх за першої можливості чи передати керівництву суду.
  6. В разі наближення до м. Волочиська району ведення бойових дій передати суддям та працівникам суду особові справи та трудові книжки під підпис. Особові справи звільнених працівників, за можливості, вивезти з приміщення суду, при відсутності такої нагоди – зберігати в архівному приміщенні суду.
  7. Працівникам суду при залишенні приміщення суду через евакуацію забрати з собою прилад ( флешка, диск) з електронним цифровим підписом, а в разі неможливості – знищити.
  8. Вивезені справи і вміст серверів передати до суду, якому визначено підсудність Волочиського районного суду. Якщо це неможливо – здійснити передачу справ до іншого суду на території, що перебуває під контролем органів влади України. В разі прибуття до Волочиського районного суду таких справ з іншого суду за першої можливості треба забезпечити передачу справ і матеріалів до відповідного визначеного суду за підсудністю.
  9. Суддям, за можливості та відсутності ризику для життя і здоров’я, здійснити збереження мантії та нагрудного знаку.
  10. Печатки і штампи суду зберігати в архівному приміщенні суду, при здійсненні евакуації – керівнику апарату вивезти печатки і штампи до іншого суду на підконтрольній Україною території, за неможливості – знищити.

 

Голова Волочиського

районного суду                                                                         Світлана НІКОЛОВА