flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Побив та пограбував

16 листопада 2021, 14:13

Громадянин  М. обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 125 КК України, тобто в умисному заподіянні легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров' я, та за ч. 1 ст. 186 КК України - відкритому викраденні чужого майна (грабежі), вчинених за наступних обставин.

       23.05.2021, близько 20 год. 40 хв. обвинувачений М., перебуваючи неподалік   на березі  озера у місті Волочиськ, під час конфлікту, який виник на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних відносин між ним та потерпілим Р., реалізуючи свій злочинний намір, спрямований на спричинення тілесних ушкоджень потерпілому Р., та усвідомлюючи протиправність своїх дій, умисно кулаком правої руки наніс  йому один удар в область носа. В результаті вищевказаних протиправних дій обвинувачений М., спричинив потерпілому Р. тілесні ушкодження у вигляді припухлості м’яких тканин по всій поверхні спинки носа, крововиливу на спинці та крилі носа зліва, перелому кісток носа зі зміщенням відломків та струсу головного мозку, які згідно висновку експерта відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.

       Крім цього, того ж дня обвинувачений М. після спричинення тілесних ушкоджень потерпілому Р., перебуваючи на березі міського озера, помітив раніше незнайомої особи , в руках якого знаходились мобільні телефони потерпілих, та прийняв рішення про вчинення грабежу.

       В подальшому, реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на відкрите викрадення чужого майна, усвідомлюючи, що за його діями спостерігають інші особи, а також суспільно небезпечний характер своїх дій та свідомо бажаючи настання наслідків, діючи умисно підійшов до особи Г. спереду та руками відкрито вирвав з йог рук  мобільні телефони, які належали  потерпілому Р., завдали майнової шкоди на загальну суму 2433 гривні 34 копійки та потерпілому Р. майнової шкоди на загальну суму 2113 гривень 34 копійки.

Обвинувачений визнав себе винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 186 КК України. Зазначив, що він розуміє надані йому законом права, наслідки укладення та затвердження угоди про примирення, визначені ст. 473 КПК України, наслідки її невиконання, дав згоду на застосування узгодженого виду та розміру покарання у разі затвердження угоди, просив угоду про примирення затвердити та призначити узгоджене покарання.

Дослідивши всі матеріали по справі, суд затвердив угоду про примирення у вчиненні кримінального правопорушення  за ч. 1 ст. 185 КК України  у зв’язку з примиренням .

 

       

Прес – служба суду