flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уряд надав право безоплатного паркування та зберігання транспортних засобів усім особам із інвалідністю

02 лютого 2018, 11:11

Уряд поширив пільги на безоплатне паркування та зберігання транспортних засобів на всіх осіб із інвалідністю. Також із положення про порядок надання пільг вилучили норму про те, що всі документи мають обов’язково завірятися печатками

            Уряд 31 січня поширив пільги на безоплатне паркування і зберігання транспортних засобів на всіх осіб з інвалідністю. Раніше вони стосувалися лише осіб, яким надали групу інвалідності через хвороби та ураження опорно-рухового апарату.

Відповідна постанова Кабміну України «Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 25 травня 2011 року № 585» прийнята з метою посилити соцзахист осіб із інвалідністю.

            Також терміни «інвалід» і «дитина-інвалід» змінено на терміни «особа з інвалідністю», «водій з інвалідністю», «дитина з інвалідністю».

            Положення про порядок надання пільг на безоплатне паркування та зберігання транспортних засобів особам із інвалідністю, а також членам їхніх родин, законним представникам осіб або дітей із інвалідністю, підприємствам, організаціям та установам, які мають відношення до осіб із інвалідністю, привели увідповідність до закону України «Про внесення змін додеяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами-підприємцями», вилучивши норму про те, що всі документи мають обов’язково завірятися печатками.

            Нагадаємо, що 19 грудня 2017 року Верховна Рада прибрала з 44 законів України термін «інвалід», замінивши його терміном «людина з інвалідністю».