flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За 2015 рік

19 лютого 2016, 13:44

 АНАЛІЗ

стану організації роботи зі зверненнями громадян протягом 2015 року

31.12.2015року                                                                                        м.Волочиськ

 

У Волочиському районному суді здійснюється всебічне, об'єктивне та повне з'ясування обставин, викладених у зверненнях. Відповіді на звернення надаються з додержанням строків, встановлених Законом України ''Про звернення громадян''.

При наданні відповідей на звернення громадянам роз'яснюються вимоги ст. 17 Закону України «Про звернення громадян» щодо права в установленому чинним законодавством України порядку оскарження.

З метою забезпечення реалізації та гарантування закріплених Конституцією України права на звернення, враховуючи необхідність об’єктивного, всебічного і вчасного розгляду звернень громадян, запобігання проявам корупції серед працівників апарату суду та суддів, керуючись Законами України "Про звернення громадян", "Про засади запобігання і протидії корупції" та на виконання  Указу Президента України "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування" від 07.02.2008 № 109/2008, у Волочиському районному суді функціонує "телефон довіри".

Недоліків в організації роботи із зверненнями громадян не виявлено.

Протягом звітного періоду до суду зверталися громадяни із усними зверненнями, про що зроблено відповідні записи у журналах прийому громадян головою суду та керівником апарату в кількості 44 осіб.

Громадяни переважно зверталися за консультаціями з наступними запитаннями:

вимоги до позовної заяви, ставки судового збору, звернення до відділу державної виконавчої служби щодо виконання, графіки та адреси судів України, порядок ознайомлення з архівними справами, щодо вакантних посад в суді, новини процесуального законодавства, тощо.

Усі звернення надійшли від громадян, які було розглянуто невідкладно на особистому прийомі громадян головою суду та керівником апарату, заявникам надано вичерпну відповідь.

Протягом звітного періоду надійшли:

  1. Заява від Гуль С.М. про надання роз”яснення порядку виконання рішення суду про нарахування та виплату щомісячного підвищення до пенсії. Заявнику роз”яснено порядок отримання коштів та надано перелік документів, які необхідно подати до Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Хмельницькій області.

    2. Заява від Мартинчук Г.М. з проханням надати відомості, які саме справипро право власності за її участю слухалися в суді протягом 1993-1994 років.

    3. Заява Курило М.В. про надання інформації щодо знаходженні у 2009 році справи про визнання права власності на частину квартиру, придбаної на взятий у банку кредит.

     

Усі заяви розглянуто в межах передбачених Законом України “Про звернення громадян”.

В суді заведено журнал реєстрації пропозицій, заяв, скарг громадян, на усі звернення заведено справи та реєстраційно-контрольні картки.

У червні було проведено аналіз роботи із зверненнями.

Скарги на дії працівників суду та організацію роботи суду на розгляд не надходили.

Станом на 31.12.2015 року нерозглянутих звернень немає.

 

Керівник апарату

 

Волочиського районного суду                                               Н.Л. Кадобна