flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День юриста!

08 жовтня 2023, 10:31

Для святкування дня юриста дата 8 жовтня обрана не випадково. Вчені-історики вважають, що в жовтні 1016 року Ярослав Мудрий зіткнувся в битві із Святополком, після чого була написана «Руська Правда» Ярослава Мудрого. «Руська Правда» увібрала до себе всі найважливіші питання правових відносин Русі та вважається цінним правовим документом Східної Європи часів середньовіччя. Число 8 отримали додаванням цифр пам’ятного року: 1+0+1+6=8.

Рішення про святкування дня юриста в Україні було прийняте 16 вересня 1997 року та затверджене Указом Президента України Леоніда Кучми «Про день юриста», N 1022/97. Ініціаторами запровадження свята стали: Спілка адвокатів України, Спілка юристів України, Міністерство юстиції України. Ця традиція була запозичена із Заходу, де кожна професія має своє свято. 

День юриста важливий не тільки для фахівців права. Хороший юрист – справжній скарб для кожного роботодавця. Важко знайти організацію, де не потрібна ця професія. І на маленькому підприємстві, і у найвищій структурі влади – почесна праця юриста потрібна усюди. Бути юристом – не просто здобути фах, отримати диплом про закінчення вищої юридичної освіти. Бути юристом – це мати талант, мудрість та зберігати людяність і почуття справедливості у будь-якій ситуації.

Шановні колеги юристи!

Від колективу Волочиського районного суду Хмельницької області  прийміть найщиріші вітання з нагоди вашого професійного свята - Дня юриста.
⠀⠀⠀⠀⠀
У найскладніших завданнях та при будь-яких правових колізіях стійте на захисті прав і законних інтересів громадян, щодня зміцнюючи правосвідомість нашого суспільства.
⠀⠀⠀⠀⠀
Щиро бажаємо вам мирного неба, невичерпної енергії та оптимізму. І нехай на вашому боці завжди будуть Закон, Правда та Справедливість!
⠀⠀⠀⠀⠀