flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державна зрада

21 вересня 2023, 10:20

Суд ухвалив вирок у справі про державну зраду.

За обставинами справи обвинувачений Р. протягом тривалого часу збирав та передавав відомості співробітнику управління департаменту оперативної інформації служби фсб рф, щодо стратегічно важливих об’єктів Збройних Сил України, їх чисельності, дислокації, переміщення озброєння, а також об’єктів критичної інфраструктури на території Хмельницької області. Для покриття витрат на виконання злочинних завдань, а також у якості оплати за злочинні дії, обвинувачений Р. отримав грошові кошти шляхом переказу на банківську картку, випущену АТ «Ощадбанк», яка перебувала у його користуванні.

 Таким чином, обвинувачений Р., діючи умисно на шкоду обороноздатності та державній безпеці України, надав представнику іноземної організації допомогу в проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану.

01.09.2022 протиправна діяльність обвинуваченого Р. була припинена, а останнього затримано працівниками Служби безпеки України.

Дії обвинуваченого Р. суд кваліфікував за ч. 2 ст.111 КК України - державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене в умовах воєнного стану громадянином України на шкоду обороноздатності та державній безпеці України, у формі надання представникам іноземної організації допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Вину у скоєному  обвинувачений  визнав частково.

Дослідивши всі матеріали по справі, суд визнав особу винною у вчиненні кримінального правопорушення  передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України та призначив йому покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного засудженому майна.

        

Прес – служба суду