flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний у протиправному заподіянні смерті перебуватиме під вартою

20 жовтня 2023, 15:57

Слідчий суддя Волочиського районного суду обрав підозрюваному у вчиненні вбивства запобіжний захід у виді тримання під вартою. Чоловікові оголошено підозру за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України - винне, протиправне заподіяння смерті іншій людині. Строк тримання під вартою до 17 грудня 2023 року.

За версією слідства, житель Хмельниччини перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, просунув свою руку у вибиту шибку вхідних дверей будинку і зсередини відчинив замок, після чого проник до житлового будинку та зайшовши у спальню кімнату, підійшов до потерпілої, яка в цей час перебувала в положенні лежачи спиною на ліжку, скориставшись відсутність штучного освітлення, з прикладанням сили, схопив останню руками за шию та навмисно задушив її. В подальшому, пересвідчившись у відсутності ознак життя у потерпілої підозрюваний покинув місце події.

Наразі триває досудове розслідування і вину чоловіка встановлюватиме суд.

Нагадуємо, що згідно із статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  суду